Schelpblauw900x300

Van magische naar dienende plek

In samenwerking met Welopstellingen geef ik deze driedaagse.

Een belangrijke vraag die tot nadenken aanzet is “Wat doe je eigenlijk wat niet van jou is?”

De plek die je op jouw werk en in jouw relaties inneemt heeft meestal te maken met welke plek je had in jouw familie van herkomst. Herken je bijvoorbeeld als jouw ouders veel ruzie hadden en jij bent vredestichter geweest, dat je de rol van vredestichter nog steeds vaak inneemt? Of als jij het idee had dat je voor je moeder moest zorgen, dat je makkelijk gaat zorgen voor anderen? Dat als je van je ouders de oudste en de wijste moest zijn, je een groot verantwoordelijkheidsbesef ook op je werk en in andere relaties hebt?

Toen je werd geboren en daarna, toen je opgroeide in jouw familieveld, heb je een plek ingenomen die vrij was en waar vanuit dit veld “iets nodig was”. We wilden invullen wat er nodig was. Bert Hellinger noemde dat de Magische Liefde; de liefde van het kind dat een weg zoekt om iets te herstellen door een taak uit het familieveld op zich te nemen. Hij noemde het magisch omdat het kind op de plek het “magisch-kinderlijke” idee heeft; “als ik het zo doe komt alles goed”.
Dit zijn we gaan continueren in de rest van ons leven in alle relaties zowel privé als in ons werk.

Toch is het zo dat wij vanuit de magische plek meestal niet onszelf dienen, al hebben we ook prachtige unieke kwaliteiten ontwikkeld. We dienen vanuit de rol die we gewend zijn. Als jij je dienende plek inneemt vanuit authenticiteit en eigenliefde, zowel binnen relaties als op werkgebied, dan vraagt dat dat je vanuit een andere innerlijke plek antwoord geeft dan je gewend bent. Je magische plek herkennen is confronterend en je dienende plek innemen is spannend, vraagt bewustzijn en moed.

Het resultaat van je authentieke dienende plek innemen is dat je eigen grond, je eigen plek gaat vinden. Dit brengt diepe rust waarin je in eerste instantie jezelf kunt ontvangen en een bedding maakt waarin je andere mensen kunt ontvangen.

Centraal in deze driedaagse staat hoe we de beweging maken van onze magische plek naar onze dienende plek. We zullen dit doen door verschillende werkvormen te gebruiken zoals reflectie en zelfonderzoek, door middel van opstellingen, theorie, inquiry’s en lichaamswerk.

Datum: Een driedaagse training 13,14 en 15 maart 2020
Tijd: 10.00 tot 17.00 uur.
Kosten: 375 euro.
Trainer: Tabitha Zijlstra
Locatie: Centrum Innana, Muurhuizen 42, 3811EJ Amersfoort
Opgeven via : https://www.welopstellingen.nl/vrij-zijn-in-en-voorbij-het-familiesysteem